14 Ağustos 2018 Salı

Adrspach-Teplice Rock Town Tecrübem



   Adršpach Nedir?

  Birçok özel kayalıkların olduğu doğa harikası bir mekandır. Çek Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusunda Teplice Nad Meduji bölgesinde bulunur. Doğanın bir güzelliği olan kayaların değişik şekillere dönüştüğü bu mekanda güzel bir trekking yolculuğuna çıkabilir ve unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz. Tabi ayaklarınız buna hazırsa çünkü çok uzun bir yolculuk sizi bekliyor.


  
Adršpach'e Nasıl gidilir?

Adım 1
Buraya ulaşırken yolculuğumuz Wroclaw'dan başladı. Wroclaw'dan Trutnov'a ordanda Teplice'ye ulaştık. Açıkçası buraya gelmek için merkez nokta olarak Trutnov'u belirleyebilirsiniz. Trende indiğinizde ise ulaşmanız gereken noktalara yürüyerek ulaşabilirsiniz.Ayrıca Mezimesti üzerindende Teplice'ye ulaşabilirsiniz. Sonuçta bu bir keşif yolculuğu!

İnmeniz gereken durağın adı Teplice N. Meduji


Adım 2
Historical Selfie 
Yolculuğumuz yaklaşık 4 saat kadar sürdü. Tabi aktarmalar ve başka ülkeden geliyor oluşumuz bunların temel nedeni olarak sayılabilir. Yolculuğumuz boyunca yanınızda yiyecek ve içecek bulundurmanızı tavsiye ederim eğer bizim gibi tenha noktalardan geliyorsanız yiyecek ve içecek sıkıntısı çekebilirsiniz. Bu arada biletinizi gidiş dönüş alırsanız çok daha uygun gelir bu seçeneği kesinlikle göz önünde bulundurun. Genel olarak trenler eski bu yüzden bazılarında elektrik olmayabilir buda ayrı bir not. Bu arada Teplice N.Meduji bir kasaba. Adsprach ise bir bölgenin adı.




Adım 3
Tren yolculuklarından sonra Teplice'ye varıyorsunuz peki burada ne yiyip içeceksiniz? Trenden indiğinizde bir market var buradan belli başlı Çek ürünleri ve bazı yiyecek içecekleri temin edebilirsiniz. Ayrıca ufak tefek bake shoplar ve atm de mevcut. Çek kronu lazım olabilir. Unutmayın!
Bu adresten detaylı haritalara ulaşabilirsiniz.
http://www.skaly-adrspach.cz/en/how-get-there.php
Ufak bir Teplice haritasını buradan ulaşabilirsiniz. 
"Çevrimdışı haritalar için Maps.me uygulamasını kullanmayı unutmayın."

 Adım 4
Baba ile manzara noktası!

Geldik kalacak yeri bulmaya kolay mı zor mu bilinmez ama biz bulurken biraz yürüdük çünkü Teplice ile kaldığımız yer arasında biraz mesafe vardı. Yaklaşık 30 dakikalık bir yürüyüşten sonra kamp alanına ulaştık tabi giderken çok güzel bir manzara noktası karşımıza çıktı. Kamp alanlarını vs bulmak için ağaçlardaki renklerini takip etmeniz gerekiyor. Bizim gittiğimiz konaklama alanın linkini buraya bırakıyorum. Ama ordaki sorumlu kızla ufak bir tartışmam oldu siz yine biraz daha ılımlı olun :)
https://www.dokempu.cz/teplice-nad-metuji/autokemp-bucnice-136/#fotogalerie


  Adım 5
rocktown map teplice ile ilgili görsel sonucu
Rocktown yol haritası


Vardığımız ilk gün dinlendik ve ertesi gün Rocktown'ı keşfetmek için yola çıktık. Yola çıktığımızda Rocktown'ın giriş kapısına geldik -. Burada ufak bir ücret ödeyip alana giriyorsunuz. Rocktown bir çeşit yürüyüş ve keşif yapılabilecek koruma alanı gibi birşey. Girişte haritanızı almayı unutmayın. Tabi yolda güzel manzara noktaları bu haritada bunlar detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Bu noktalardan tabi fotoğraf çektirirken eşyalarınıza dikkat edin malum rüzgar gelip ağaca kondurabilir. Bizim başımıza geldiği gibi.Uçan ceketi en son bir ağaçtan taş atarak düşürmeye çalışıyorduk.
Bu rotanın uzunluğu yaklaşık 12 km yol üstünde aslanlı kayadan tutunda aşk yaşayan kayalara kadar herşey görmek mümkün.
Verdikleri haritanın yanında ayrıca Rocktown ile alakalı taşların ne olduğunu yani şekillerinin neye benzediğine dair bilgiler içermektedir. Tabi bunu kayalıklara bakıp sizde anlayabilirsiniz.



  Son Adım 
   Bu güzel yolculuğun bir diğer girişinde bulunan gölde fotoğraf çekinmeyi sakın unutmayın. Göl ve     çevresi mükemmel ama burayı özel kılan şey kesinlikle yol boyunca yaşadığın görsel güzellikler...
İç açıcı bir fotoğraf

Adımları bitirdik peki o gittiğimiz yollar nasıldı?

Şemsiye ile ilk ve tek fotoğrafım
Uçan ceketi bulan ekip Kaptan Arbor ve Baba
(bkz.Adım 5)
Şekil bir şeyi andırıyor ama ne olduğunu unuttum!
Team Nysa

Öpüşen kayalar sol üst köşede

Diğer girşteki göl


Historical Selfie Position

.
.

Extra Credit

   instagram png ile ilgili görsel sonucu
Follow me!