21 Mayıs 2018 Pazartesi

İtalya Bölüm 2: Positano ve Amalfi Kıyıları




Kısaca Positano ve Amalfi Kıyıları

Bu yolculuğumda tıpkı Pompeii gibi Napoli'den başladı. Fakat bu sefer farklı bir trenle yolculuk ettik onu "nasıl gidilir" kısmında anlatacağım. Amalfi kıyıları gerçekten büyüleyici bir yer. Ne yazık ki çok fazla bir vakit geçiremedim ama kesinlikle hayatımda gidipte tekrar gideceğim dediğim yerlerden biri olabilir. Akdeniz'in bu güzel kıyılarında uzanan mükemmel plajlar, doğa güzellikleri, evler gerçekten insanı büyülüyor. Tabi Positano bu yerlerden biri.

Nasıl gidilir?

sorrento train ile ilgili görsel sonucu
Son durak Sorento istasyonu
Arabamız olmadığı için yola trenle çıktık tabi her zamanki gibi. Öncelikle Napoli'de Circumvesuviana adında trenler var. Bu ismi Google Map'ten bulup buradan her saat başı trenle Sorento'ya ulaşabilirsiniz. Oradan sonra ise Positano'ya ulaşmak için otobüslere binmeniz gerekli. Bu otobüslerin saatine aşağıda paylaştığım linkten ulaşabilirsiniz. İster tek yön ister gidiş dönüş alabilirsiniz. Tabi tavsiyem gidiş dönüş alın fiyatın yaklaşık 8 Euro civarı olması gerek. Uzun bir yolun ardından (yaklaşık 1,5 saat olsa gerek manzara izlerken zamanı pek tutamadım!) Amalfi Coast'u görüyorsunuz. Amalfi'yi görmeye başladığınız an evet her şey bir anda büyüleyici bir hal alıyor. Bu otobüsler bir kıyı şeridi boyunca devam ediyor ve yol üzerinde belli duraklarda durup oranın keyfiniz çıkarabilirsiniz.(Positano, Fiordo di Fuerero Beach, Praina gibi.)

http://www.sitabus.it/napoli-sorrento-orari-autobus/  


Benim Gözümden Positano ve Amalfi

Dağların arasında başlayan güzel bir yolculuk sizi güzel anlar biriktireceğiniz bir yere götürüyor. Götürüyor derken "altı üstü Akdeniz  bizde de var bundan" deyip milliyetçilik yapmaya gerek yok. Her yerin hazzı kendine özeldir. Haz ise parayla, mülkle değil de kişinin güzellikleri ne kadar görebildiğiyle alakalıdır. Ölçülemez ama üzerinde çok konuşulabilir. Bu da sizin hayat tecrübenizi oluşturur. Öğütleri bitirip tekrar yola koyulalım. Amalfi Coast gerçekten çok büyük bir sınır şeridi ve ben ne yazık ki çok fazla vaktim olmamasından dolayı hepsini gezip göremedim. Fakat gördüğüm kadarı ise mükemmeldi. Fakat her güzel anında çilesi olmuyor değil! Mesela Positano'da otobüste biraz erken inince sahil şeridine inene kadar kaç merdiven indiğimi hatırlamıyorum. Serbest düşüş yapsak daha iyiydi. He birde üstüne yolda 50 Cent yazan tuvalete 2 Euro atıp para üstü alamadım. Bu da gereksiz bir ayrıntıydı (TL ye vurduğumuzda bir tuvalet için ödediğim en yüksek ücret olabilir).
Uzun bir merdiven inişinden sonra Positano kıyısına vardık. Fakat büyük havlumuz olmadığı için deniz keyfini biraz sınırlı yaşadık ne yazık ki :( 
Sonunda çıkıp güzel fotoğraf kareleri dondurduk. Çok aç olduğumuz için yaklaşık 15 Euro'ya pizza yedik. Napoli pizzası dünyaca ünlü olsa da manzara bence çok daha güzeldi. 
Otobüse binip belki de hayatımda en güzel denize girdiğim yerlerden biri olan Fiordo di Fuerero'ya geçtik. Burada çok fazla kalamadık. Ama bu tıpkı Mostar köprüsünün bir başka versiyonu gibiydi. Ama bence çok daha etkileyici ve manzara yine harikaydı. Burada birkaç fotoğraf çektirip erken ayrılmak zorunda kaldık. Çünkü akşam Napoli'den Milano'ya uçağımız vardı. Ne yazık ki bu sefer tam olarak her anın tadını tam çıkartmadık ama yine de "ben oradaydım" diyebilmek bile hayatta bir artı puan. 
Gidip görün ve anın tadını çıkarın.
Bir daha ki yazımda görüşmek üzere...


Positano'da otobüste indiğimiz yanlış yer!

Positano beach ve amele yanıklarım!

Positano kıyılarını arkama aldım!

Hayatımdaki en iyi pizza değil ama en güzel manzarayla
 beraber yediğim pizza kesinlikle (Buğra Gencer'e selam)!!

Fiordo Di Fuerero Beach. Gittim ve gördüm!



Görsel sonucu
instagram.com/yasataa